ГоловнаПослугиФінансування ЖКГСтоличним боржникам загрожує відключення електроенергії

Столичним боржникам загрожує відключення електроенергії

ПАТ «Київенерго» попередило найбільших боржників про відключення електроенергії у випадку непогашення накопичених боргів

Загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед «Київенерго»  складає 837 млн грн. Найбільші борги у розмірі майже 500 млн грн накопичили підприємства і організації житлово-комунального господарства та міського транспорту. Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 36 млн грн, з міського та районного бюджетів – 37,4 млн грн. Борги промислових підприємств сягнули 102 млн грн.

Попередження про відключення отримали підприємства та організації, які фінансуються з бюджетів різних рівнів, а також ті установи, які їх фінансують. Зокрема, вже попереджені комунальні підприємства «Київський метрополітен», оперативний борг якого складає 8,5 млн грн та, «Київміськсвітло» (оперативний борг 13 млн грн), районні управління освіти, органи місцевої та державної влади.

У зв'язку з тим, що чимало юросіб мають заборгованість понад місяць, компанія вимушена вдатися до припинення безоплатного споживання електроенергії такими боржниками. Попередження про відключення компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочих дні до запланованого дня відключення.

Слід зазначити, що у випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, він може звернутися до «Київенерго» з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості.

 
Коментарі (0)