ГоловнаНовини ЖКГТранспортБудівництво Дніпровського метрополітену активізується в травні

Будівництво Дніпровського метрополітену активізується в травні

Активне будівництво Дніпропетровського метрополітену може початися в травні 2013 року, на ці цілі з держбюджету буде виділено 99 млн грн.

«Підписано субкредитний договір з Міністерством фінансів по метрополітену. Цей проект буде реалізовуватися в обсягах, які значно перевищують фінансування минулих років, не раніше травня 2013 року. У державному бюджеті на наступний рік на реалізацію цього проекту передбачено 99 млн грн плюс супутні 28 млн грн. Головним питанням для міста з міжнародними фінансовими організаціями залишається визначення підрядника», - сказав мер Дніпропетровська Іван Куліченко.

Нагадаємо, Верховна Рада в жовтні поточного року схвалила залучення до держбюджету 2012 року в рамках проекту «Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську» 152 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку.
 
Кошти будуть спрямовані на завершення будівництва діючої лінії метро, яка повинна зв'язати віддалені райони міста з центром.
 
Як очікується, Європейський інвестиційний банк виділить для реалізації зазначеного проекту співфінансування на таку ж суму.
 
Проект передбачає розвиток ефективного, швидкого й екологічно чистого громадського транспорту в одному з найбільших міст країни. Зокрема, планується подовження існуючої лінії метро на 4 км з будівництвом трьох нових станцій. Після завершення проекту обсяг перевезень на метрополітені повинен вирости удвічі - більш ніж до 20 млн пасажирів до 2026 року.
 
 
Коментарі (0)