ГоловнаНовини ЖКГТранспортБудівництво «Повітряного експресу» прискориться

Будівництво «Повітряного експресу» прискориться

У Мінрегіоні вишукують можливості здешевлення «Повітряного експресу». За таких умов будівництво проекту може бути розпочате вже найближчим часом та реалізоване за коротші строки.

У Мінрегіоні переконані, що сьогодні є перспектива приступити до будівництва проекту «Повітряний експрес» і прискорити строки його реалізації, які попередньо складають 28 місяців. Зокрема, такої думки заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко – зазначають у прес-службі відомства.

За словами посадовця, вже розглянуто низку проектних рішень щодо мінімізації витрат і здешевлення проекту в цілому.

«Розглядається можливість заміни технічного рішення з будівництва підземного тунелю та залізничного терміналу біля терміналу «D» аеропорту на наземну естакаду та криту платформу у вигляді «тубуса»,  захищену екранованою сіткою», – повідомив заступник Міністра.

Також, за його словами, розглядається питання заміни будівництва чотирьохповерхового залізничного терміналу з тунелем для прибуття пасажирів в районі термінала «D» аеропорту на двоповерховий комплекс.

Як зазначив Дмитро Ісаєнко, ці та інші технічні рішення дозволять, окрім скорочення  терміну реалізації проекту, зменшити вартість будівництва приблизно на 20%.

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування проекту «Повітряний експрес» було затверджене колишнім урядом ще в березні 2011 року, але проектування завершено не було, тому будівництво так і не розпочалося. Станом на січень 2014 року загальна кошторисна вартість проекту складала  3,2 млрд грн, окрім того, вартість рухомого складу (4 поїзди) – 510 млн грн.

 
Коментарі (0)