ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБудівництво «Південного потоку» блокують через Україну

Будівництво «Південного потоку» блокують через Україну

У ЄС заявили, що будівництво газопроводу «Південний потік» призупинено частково через кризу в Україні. Реалізація проекту залежатиме від повернення Росії у правове поле.

Будівництво газопроводу «Південний потік» залежатиме від повернення Росії у правове поле.

Про це заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер в в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, передає «Українська правда».
 
Він поставив під питання майбутнє газопроводу «Південний потік».
На думку пана Еттінгера, його будівництво напряму залежить від повернення Москви у правове поле у зв'язку з українською кризою.
«Ми продовжимо розмови, якщо російські партнери повернуться у правові рамки і до конструктивної співпраці на основі наших правил у сфері енергетики», - заявив єврокомісар.
 
За його словами, зараз ці розмови буксують через небажання Росії погоджуватись з європейськими приписами та через те, що «криза в Україні заблокувала все».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія не бачить перешкод для будівництва «Південного потоку». У разі, якщо Євросоюз буде «вставляти палки в колеса», РФ розгляне інші варіанти прокладки газопроводу через країни, які не входять в ЄС.
 
Коментарі (0)