ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБудівництво «Північного потоку-2» поновиться не раніше, ніж через місяць

Будівництво «Північного потоку-2» поновиться не раніше, ніж через місяць

Незважаючи на дозвіл Данії, компанія Nord Stream 2 AG ще щонайменше чотири тижні не зможе приступити до укладання труб через можливу апеляції

Незважаючи на дозвіл Данії, компанія Nord Stream 2 AG ще щонайменше чотири тижні не зможе приступити до укладання труб через можливу апеляції. Прокладка труб на ділянці газопроводу Північний потік - 2 на південний схід від острова Борнхольм не почнеться відразу після отримання дозволу на використання судів з якірним позиціонуванням.

Дозвіл Датського енергетичного агентства (ДЕА) на використання таких судів може бути оскаржено в Датському апеляційну раду з питань енергетики до 3 серпня, повідомив в понеділок, 6 липня, ТАСС глава прес-служби ДЕА Туре Фалбі-Хансен. Він зазначив, що компанії Nord Stream 2 AG, яка займається будівництво газопроводу, доведеться почекати мінімум чотири тижні.

"Наше сьогоднішнє рішення може бути оскаржене в Датському апеляційну раду з питань енергетики до 3 серпня, і роботи протягом цього періоду починати не можна", - зазначив він.

На підставі статті 2 параграфа 6 Закону про континентальний шельф право на оскарження мають "місцеві і загальнонаціональні об'єднання або організації, основне завдання яких - охорона природи і навколишнього середовища, або ті, що в силу своїх цілей захищають істотні інтереси в області рекреації". Разом зі скаргою ці об'єднання або організації повинні представити свої статути у апеляційна рада в якості підтвердження, що вони є місцевими або загальнонаціональними і що їх мета відповідає заявленим вимогам. Оскарження необхідно оформити в письмовому вигляді протягом чотирьох тижнів з моменту оприлюднення рішення, тобто апеляція повинна бути подана до 3 серпня 2020 року.

 

 
Коментарі (0)