ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБурштинська ТЕС посіла перше місце в Європі у рейтингу забруднення повітря

Бурштинська ТЕС посіла перше місце в Європі у рейтингу забруднення повітря

Україна зайняла лідируюче місце серед країн Європи у рейтингу забруднення повітря підприємствами вугільної енергетики.
Україна зайняла лідируюче місце серед країн Європи у рейтингу забруднення повітря підприємствами вугільної енергетики.
 
Про це йдеться в дослідженні аналітичного центру Ember від 25 травня.
 
Бурштинська ТЕС посіла перше місце в Європі за обсягами викидів двоокису сірки. Вона є найстарішою в десятці топ-забруднювачів, її ввели в експлуатацію в 1964 році. Серед 30 найбільших джерел викидів цієї отруйної речовини в Україні перебувають 12 станцій.
 
Вісім українських електростанцій зайняли місця в топ-10 електростанцій з найбільшими викидами пилу (PM10). Сюди увійшли Курахівська, Бурштинська, Трипільська, Луганська, Зміївська, Вуглегірська, Слов'янська, Ладижинська ТЕС. Їх ввели в експлуатацію в 60-70-х роках минулого століття. У топ-30 по цій категорії увійшли 18 українських ТЕС.
 
За викидами оксидів азоту Запорізька ТЕС посіла друге місце. Інші українські ТЕС за рівнем викидів шкідливих речовин в атмосферу поступаються лише найбільшим електростанціям Європи, зокрема, Німеччини, Польщі та Сербії). У рейтингу топ-30 забруднювачів Україні належить дев'ять станцій.
 

"Україна виробляє 34% своєї електроенергії на 20 вугільних електростанціях, побудованих до 1976 року, жодна з яких не має обладнання для сіркоочистки, крім другого Трипільського блоку", - сказано в звіті. 

 
Коментарі (0)