ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБурштинський Енергобуд змушений працювати нижче собівартості - ПЕАУ

Бурштинський Енергобуд змушений працювати нижче собівартості - ПЕАУ

Цінові обмеження (прайс-кепи) в Бурштинському енергоострова не дозволяють виробникам електроенергії покривати свої обґрунтовані витрати

 

Цінові обмеження (прайс-кепи) в Бурштинському енергоострова не дозволяють виробникам електроенергії покривати свої обґрунтовані витрати, зокрема накопичувати паливо і проводити необхідні планові ремонти обладнання.

Про це йдеться в заяві Першої енергетичної асоціації України.

«При рекордних за всі останні роки світові ціни на природний газ і вугілля, зміст прайс-кепів в Бурштинському енергоострові на рівні 2019 року продукує збитковість роботи працюючих в ньому виробників, знижує надійність їх роботи, створює ризики зриву проходження осінньо-зимового періоду», - йдеться в заяві.

Запаси вугілля на складах ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» складають 0,1 тис. Тонн (на 38 тис. Тонн менше графіку), ТЕЦ працює «з коліс», за останній місяць вже два рази зупинялася через відсутність палива, зазаначив в ПЕАУ.

Внаслідок неринкових прайс-кепів поточні ціни на РДН в Бурштинському енергоострові є в 2-3 рази нижче, ніж в сусідніх країнах ЄС, що робить імпорт в Бурштинський енергоострів недоцільним, штучно обмежуючи конкуренцію.

«Зазначена ситуація значною мірою є наслідком необґрунтованих цінових обмежень на РДН і ВГС і вимагає термінового виправлення з боку Регулятора», - резюмували в асоціації.

 

 

 
Коментарі (0)