ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоБізнесу в Україні скасують пільговий податок та повернуть деякі штрафи

Бізнесу в Україні скасують пільговий податок та повернуть деякі штрафи

Комітет ВР з питань податкової політики підтримав законопроєкт №8401, яким пропонується скасувати пільгову ставку для ФОПів 3 групи у розмірі 2% з доходу. Крім того, відновиться накладення штрафів за порушення при використанні РРО
Пільгову систему оподаткування для бізнесу хочуть скасувати для виконання Україною зобов'язань у межах меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.
 
Комітет Верховної Ради з питань податкової політики підтримав законопроєкт №8401, яким пропонується скасувати пільгову ставку для ФОПів 3 групи у розмірі 2% з доходу. Крім того, відновиться накладення штрафів за порушення з видачею чеків (використанням РРО), повідомив голова цього комітету Данило Гетьманцев.
 
Довоєнну ставку в розмірі 5% мають повернути з 1 липня 2023 року. Крім скасування 2% податку для ФОПів, законопроєкт передбачає:
  • скасування пільги зі сплати податку для 1 та 2-ї груп ФОП;
  • повернення штрафів за порушення використання РРО;
  • поновлення документальних перевірок.
За словами Данила Гетьманцева, законопроєкт розроблено з метою виконання Україною зобов'язань у межах меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року.
 
Також народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що документ буде розглянуто у Верховній Раді вже цього тижня.
 

"Прийняття законопроєкту є однією з умов програми з МВФ", – додав він. 

 
Коментарі (0)