ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУ Криму розростаються несанкціоновані сміттєві звалища

У Криму розростаються несанкціоновані сміттєві звалища

Прокуратура Криму з осені минулого року встановила 20 фактів несанкціонованих звалищ, але місцева влада, правоохоронні та контролюючі органи не вживають заходів для вирішення проблеми.

З осені минулого року на території Великої Алушти і Ялти органи прокуратури встановили 20 фактів незаконного розміщення відходів, - інформують «Новини Криму».

У тому числі встановлено факти створення звалищ на лісових і заповідних землях. Загальна площа забруднених земель склала більше 2 га, об'єм відходів - 300 тис. кубометрів.

Як відзначають у наглядовому відомстві, перевірка показала, що місцева влада, правоохоронні та контролюючі органи не вживають заходів для вирішення проблеми. Зокрема, контролери не мають інформації про будівельні майданчики, які є потенційними джерелами сміття, правоохоронці не перевіряють використання вантажного транспорту понад 20 місцевих підприємств, які надають послуги з перевезення. Розслідування за виявленими фактами гальмуються через неможливість підрахунку збитків та визначення осіб, які незаконно скинули сміття.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада Ялти має намір зобов'язати підприємців придбати урни та контейнери для сміття, які повинні знаходитися біля кожного об'єкта торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.

 
Коментарі (0)