ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Центренерго» готують до приватизації

«Центренерго» готують до приватизації

Фонд державного майна України розпочав відбір радників для приватизації ПАТ «Центренерго»

Фонд державного майна України розпочав відбір радників для приватизації ПАТ «Центренерго».

- Інвестиційні радники вже працюють з 5 об'єктами великої приватизації, і Фонд державного майна України розпочав процедури відбору радників з приватизації для Центренерго. У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації ряду наступних об'єктів великої приватизації, – прокоментував рішення Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Нещодавно Фонд держмайна здійснив ротацію членів наглядової ради ПАТ «Центренерго», а також видав наказ про проведення конкурсу на керівника «Центренерго» та направив наказ до Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства для його організації, повідомляє Kosatka.Media.

Нагадємо, у жовтні «Центренерго» заявило, що продаватиме 90% електроенергії на «ринку на добу наперед». Раніше повідомлялось, що апеляційний суд зупинив процедуру банкрутства «Центренерго».

29 жовтня 2018 року Фонд державного майна оголосив про проведення конкурсу з продажу акцій підприємства «Центренерго» за стартовою ціною 5.98 млрд грн. На 13 грудня 2018 року було призначено продаж, конкурс повинен був відбутися при наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Аукціон з продажу не відбувся

Так як документи зацікавлених компаній, зокрема ТОВ «Укрдонінвест» і виробниче унітарне підприємство «Нафтобітумний завод» (Білорусь), не були допущені до участі, оскільки подана ними документація не відповідала вимогам законодавства. «Центренерго» експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні, п'ять - газомазутові) на Вуглегірської, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

 

 
Коментарі (0)