ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика"Центренерго" нарощує борги через збут електроенергії нижче собівартості - Плачков

"Центренерго" нарощує борги через збут електроенергії нижче собівартості - Плачков

ПАТ "Центренерго" нарощує борги через збут електроенергії нижче собівартості. Цьому сприяє бездіяльність регулятора ринку - НКРЕКП
ПАТ "Центренерго" нарощує борги через збут електроенергії нижче собівартості. Цьому сприяє бездіяльність регулятора ринку - НКРЕКП, про це розповів ексміністр палива та енергетики Іван Плачков.
 
"Борги "Центренерго" можуть формуватися наступним чином: "Центренерго" знаходить хорошого клієнта і продає йому електроенергію по низькій ціні. У підсумку генеруюча компанія отримує мало грошей, бо продала електроенергію нижче собівартості, а клієнти компанії - мають прибутки. І потім виявляється, що у "Центренерго" борги, і компанії нічим розрахуватися із шахтарям. Таке собі шахрайство за рахунок державних шахт, за сприяння "Центренерго", і через бездіяльність НКРЕКП", - розповів він.
 
Плачков нагадав, що 1 липня стартувала нова модель ринку електроенергії.
 
"Алгоритм ринку - хороший, сучасний і справедливий, але там стільки адміністративних втручань, що сама парадигма ринку зводиться нанівець. На додаток - НКРЕКП, яка бездіє і закриває очі на спекуляції тих, хто заробляє, поки українські шахтарі лишаються без грошей", - додав Плачков.
 
Покласти край схемам "Центренерго" може тільки НКРЕКП, додав фахівець.
 

"Ні для кого не секрет, що "Центренерго" працює в інтересах окремих фінансових груп, а хто може його зупинити? Фонд держмайна? Ні! Міністерство – ні, бо "Центренерго" йому не підпорядковане, Прем'єр? Ні, бо він не може всім займатися. Нема кому впливати на "Центренерго", тому він робить, що хоче. Я давно казав, що нам потрібен віце-прем'єр по паливно-енергетичному комплексу. У протилежному випадку всі учасники ринку будуть і далі працювати як партизанські табори", - каже Плачков. 

 
Коментарі (0)