ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Центренерго» почало закуповувати дешеве українське вугілля

«Центренерго» почало закуповувати дешеве українське вугілля

"Центренерго" уклало контракт з приватними компаніями на поставку вугілля українського видобутку за базовою ціною 1480 грн за тонну без ПДВ і транспортування.

"Центренерго" уклало контракт з приватними компаніями на поставку вугілля українського видобутку за базовою ціною 1480 грн за тонну без ПДВ і транспортування.

Як повідомляє прес-служба державної компанії, на Вуглегірську ТЕС вже відвантажено першу партію вугілля за цією ціною, передає БізнесЦензор.

В "Центренерго" нагадали, що вугілля державних шахт компанія купує по 1950 грн за тонну, а за оперативними контрактом з ДТЕК, укладеним за посередництва Міненерго, - по 1660 грн за тонну.

"Новий контракт ПАТ" Центренерго "на закупівлю українського вугілля включає тільки реальні транспортні витрати, а ціна на паливо максимально наближена до міжнародного біржового паритету", - наголошується в повідомленні.

"З огляду на реальні економічні передумови, державна енергогенеруюча компанія вже звернулася до прем'єр-міністра і Міненерго про перегляд ціни на вугілля державних шахт в бік зниження до ринкової", - повідомили в "Центренерго".

Як повідомлялося, раніше ПАТ "Центренерго" уклало договір на поставку вугілля з холдингом ДТЕК Ріната Ахметова після доручення в.о. міністра енергетики Ольга Буславец.

Генеральний директор "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук заявляв, що ціна, за якою буде поставлятися вугілля, прив'язана до формули "Роттердам +", а купити вугілля на більш вигідних умовах в Україні "Центренерго" не зможе.

У свою чергу в.о. директора ПАТ "Центренерго" Олександр Корчинський називав несправедливою формулу ціни на вугілля "Роттердам +", оскільки вона включає не реальні транспортні витрати, а віртуальний фрахт з Нідерландів.

Перед цим уряд Дениса Шмигаль з 1 травня ввело загороджувальне мито на енергетичне вугілля в розмірі 65% на вугілля з Російської Федерації. Як відомо, близько 90% енергетичного вугілля в Україні видобуває ДТЕК Ріната Ахметова. Після цього "Центренерго" перейшло на використання що подешевшало газу, за що держкомпанію неодноразово критикувала в.о. міністра енергетики Ольга Буславец.

 

 
Коментарі (0)