ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Центренерго» почне продавати 90% електроенергії на добу вперед

«Центренерго» почне продавати 90% електроенергії на добу вперед

ПАТ "Центренерго" з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на "ринку на добу вперед" (РСВ), а лише 10% вироблення буде реалізовуватися на ринку двосторонніх договорів

ПАТ "Центренерго" з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на "ринку на добу вперед" (РСВ), а лише 10% вироблення буде реалізовуватися на ринку двосторонніх договорів. Про це повідомляє прес-служба "Центренерго".

"У зв'язку з необхідністю покриття дефіцитів на" ринку на добу вперед "компанія вирішила, що починаючи з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на" ринку на добу вперед ", - йдеться в повідомленні.

Компанія відзначає, що на ринку двосторонніх договорів буде продаватися не більше 10% електроенергії, яка буде проведена в листопаді.

"У вересні на" ринку на добу вперед "дефіцити виникали майже в усі години доби, а в деякі години доби споживачі могли купити лише 30% -40% електроенергії від своїх потреб, що призводило до нестабільності і цінового росту", - додали в компанії .

Центренерго також оголосило про плани підвищувати виробництво електроенергії.

"У жовтні вироблення запланована на рівні 1,4 млрд кВт-год, що на 71% більше, ніж в липні і на 30% більше, ніж у вересні. Таке збільшення виробництва компанії покращує конкуренцію на ринку, зменшує потенційні дефіцити і забезпечує країну власним виробництвом електроенергії ", - інформує компанія.

 

 
Коментарі (0)