ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Центренерго» візьме кредит для розрахунків за вугілля

«Центренерго» візьме кредит для розрахунків за вугілля

ПАТ "Центренерго" залучить кредитні лінії у державних "Укргазбанку" і "Ощадбанку" для розрахунків за вугілля

ПАТ "Центренерго" залучить кредитні лінії у державних "Укргазбанку" і "Ощадбанку" для розрахунків за вугілля. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

Як повідомляє Міненерго, за дорученням президента Володимира Зеленського ведомтва завершило медіацію між представниками вугледобувних підприємств і "Центренерго", в результаті чого був укладений контракт про відновлення поставок вугілля на "Центренерго".

"Міністерство енергетики в межах своїх повноважень доклало максимум зусиль до відновлення роботи українськими шахтарями. Ми очікуємо запуску великих вугледобувних об'єднань уже з понеділка. Поточна ситуація ще раз переконала нас у необхідності комплексного і системного вирішення проблем енергетичної галузі. Подальші зусилля міністерства будуть направлені на доопрацювання діючої моделі ринку електроенергії, викривлення якої привели до кризи, в тому числі, для вітчизняних гірників ", - заявила в.о. міністра енергетики Ольги Буславец.

Як повідомляв БізнесЦензор, ПАТ "Центренерго" погодило з компанією ДТЕК Ріната Ахметова умови договору на поставку вугілля для теплових електростанцій.

"За умовами договору приватна компанія ДТЕК буде відвантажувати державної" Центренерго "вугілля з відстрочкою оплати на прийнятних для обох сторін умовах. Відзначимо, що початкову пропозицію компанії ДТЕК передбачала здійснення 100% передоплати, однак такі умови могли створити загрозу фінансової стійкості "Центренерго", тому суспільство наполягло на закріпленні положення про відстрочку платежів ", - сказано в повідомленні.

7 липня в.о. міністра енергетики Ольга Буславец провела нараду в міністерстві з представниками "Центренерго", Фонду держмайна, а також компаній "ДТЕК Енерго" і "ДТЕК Добропіллявугілля" Ріната Ахметова з питань закупівлі вугілля.

Причиною наради Буславец вказала усний наказ президента Володимира Зеленського "щодо вирішення питання вимушеного простою шахтарів" Добропіллявугілля ".

Переговори між ДТЕК і "Центренерго" за участю Міністерства енергетики тривали весь тиждень.

Нагадаємо, з 1 квітня компанія ДТЕК Ріната Ахметова вивела в простій шахти, назвавши причиною "системна криза в енергетичній галузі України". Найбільше з вугледобувних підприємств олігарха "ДТЕК Павлоградвугілля" з найнижчою собівартістю виробництва вже відновило роботу.

Уряд Дениса Шмигаль з 1 травня ввело загороджувальне мито на енергетичне вугілля в розмірі 65% на вугілля з Російської Федерації. Як відомо, близько 90% енергетичного вугілля в Україні видобуває ДТЕК Ріната Ахметова. Після цього "Центренерго" перейшло на використання що подешевшало газу, за що держкомпанію неодноразово критикувала в.о. міністра енергетики Ольга Буславец.

 

 
Коментарі (0)