ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетика«Центренерго» закупить вугілля на 1,8 мільярда у грузинської компанії

«Центренерго» закупить вугілля на 1,8 мільярда у грузинської компанії

Грузинська компанія ТОВ «Сакнахшірі (Група Джі-Ай-Джі)» /Sakhnakhshiri GIG Group) стала переможцем тендеру ПАТ «Центренерго» на постачання 700 тисяч тонн вугілля.

Грузинська компанія ТОВ «Сакнахшірі (Група Джі-Ай-Джі)» /Sakhnakhshiri GIG Group) стала переможцем тендеру ПАТ «Центренерго» на постачання 700 тисяч тонн вугілля.

Про це ми йшлося у повідомленні «Інтерфакс-України» з посиланням на результати аукціону в системі закупівель ProZorro, передає «Економічна правда».

«Сакнахшірі» за підсумками аукціону запропонувало поставити вугілля за 1,809 млрд гривень, без ПДВ.

Таким чином, у разі затвердження результатів торгів вартість вугілля «Центренерго» становитиме близько 97 доларів/тонна при первісно очікуваних близько 102 доларів/тонна.

Зокрема, дана грузинська компанія в довідці про досвід поставок вказує про раніше здійснені поставки вугілля на адресу двох вірменських і болгарської компанії, а також всередині Грузії - близько 300 тисяч тонн щорічно.

100% ТОВ «Сакнахшірі (Група Джі-Ай-Джі)» належить ТОВ «Джі-Ай-Джі Холдинг» і входить в «Грузинська індустріальна група» (GIG) - холдингову компанію засновником якої є Давид Бежуашвілі, брат екс-міністра оборони і екс-міністра закордонних справ Грузії Гели Бежуашвілі.

Нагадаємо, що раніше «Центренерго» скасував два оголошених в березні-квітні тендери на постачання 700 тисяч тонн вугілля через відсутність пропозицій і оголосило третій.

Очікувана вартість закупівлі була близько 1,9 млрд гривень, таким чином ціна вугілля становить приблизно 2,7 тисяч грн/т (101 дол/т).

Як повідомлялося раніше, через дефіцит антрацитового вугілля «Центренерго» зупинило Змієвську і Трипільську ТЕС.

 

 
Коментарі (0)