ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Центренерго» збільшило чистий дохід майже у півтора рази

«Центренерго» збільшило чистий дохід майже у півтора рази

Під управлінням Фонду держмайна ПАТ «Центренерго» чистий фінансовий результат у 17,5 рази.

Під управлінням Фонду держмайна ПАТ «Центренерго» чистий фінансовий результат у 17,5 рази.

За час управління Фондом державним пакетом акцій ПАТ «Центренерго» товариство збільшило чистий дохід від реалізації продукції більше, ніж у півтора разу, а чистий фінансовий результат у 17,5 разу.

Про це розповів керівник ФДМУ Віталій Трубаров, повідомляє перс-служба Урядового порталу.

Керівник Фонду держмайна зазначив, що ПАТ «Центренерго» привело свою фінансову звітність до вимог Міжнародних стандартів, усунувши всі застереження аудиторського товариства Бейкер Тіллі, а також здійснило переоцінку основних засобів, відобразивши їх у своєму балансі за ринковою вартістю.

«Станом на кінець 2015 року баланс товариства становив близько 6,5 млрд, на кінець 2016 року 8,5 млрд, а на кінець червня 2017 року понад 10 млрд гривень»,- зазначив Віталій Трубаров.

Керівник Фонду держмайна також зазначає, що одними з пріоритетних завдань Фонду є реструктуризація існуючої заборгованості ПАТ «Центренерго», погашення вимог кредиторів та закриття провадження в справі про банкрутство.

«На початок ІІ кварталу 2017 р. з 1,5 млрд грн простроченої заборгованості непогашеною залишилося близько 300 млн гривень»,- сказав Віталій Трубаров.

Він також повідомив, що Фондом на позачергових загальних зборах ПАТ «Центренерго» 11 жовтня планується зміна типу товариства з публічного на приватне та затвердження статуту в новій редакції.

Керівник Фонду державного майна наголошує, що зміна типу товариства з ПАТ на ПрАТвикликана необхідністю дотримання Закону України «Про акціонерні товариства».

«При змінах типу товариства за даних умов жоден з акціонерів не отримує переважного права на викуп акцій, бо це можливо тільки для товариств, де не більше 100 акціонерів. Відсутність переважного права акціонерів ПрАТ Фонд на законних підставах передбачив також у новому уніфікованому статуті ПрАТ «Центренерго».

Віталій Трубаров зазначив, що зміни типу товариства протягом 2017 року вже відбулися за результатами зборів акціонерів на 8 підпорядкованих Фонду підприємствах і плануються на ПАТ «Турбоатом». Також вони відбуваються на низці підприємств зі сфери управління Міненерговугілля(ПрАТ «Укргідроенерго», ПрАТ «Новодністровська ГЕС» та ін.) та Мінінфраструктури (зокрема, ПрАТ«Дунайське пароплавство»).

 

 

 
Коментарі (0)