ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина акцій «Укрзалізниці» та «Укрпошти» буде продано

Частина акцій «Укрзалізниці» та «Укрпошти» буде продано

Міністр інфраструктури Владислав Криклій анонсував продаж частини акцій "Укрзалізниці" та "Укрпошти"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій анонсував продаж частини акцій "Укрзалізниці" та "Укрпошти" приватним компаніям. Про це Криклій написав на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що у середу Верховна Рада ухвалила законопроект 1054-1 про скасування переліку заборонених до приватизації об'єктів.

"З переліку об’єктів виключили "Укрпошту" та "Укрзалізницу". Це не означає, що їх продадуть з молотка, але це переконливий сигнал, що державний бюджет зможе поповнитись грошима, а інвестори матимуть змогу модернізувати підприємства", - повідомив міністр.

При цьому Криклій запевнив, що стратегічні об’єкти залишаться з часткою держави не менше 50%+1 акція, але зможуть активно працювати над пошуком стратегічних інвесторів.

"Хто знає, може це буде один з найбільших e-commerce гігантів або міжнародних фінансових організацій", - підсумував він.

Міністр інфраструктури раніше анонсував створення на базі УЗ трьох незалежних операторів, і не виключив можливість очолювання одного з таких операторів нинішнім керівником "Укрпошти" Ігорем Смілянським.

 

 
Коментарі (0)