ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина пенсіонерів не зможе отримати виплати на картку

Частина пенсіонерів не зможе отримати виплати на картку

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2024 року, повинні були пройти фізичну ідентифікацію

 

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2024 року, повинні були пройти фізичну ідентифікацію. Якщо процедура не пройдена вчасно - виплати заморожуються.

Гроші продовжують нараховувати пенсіонеру, але на банківську картку їх не переказують. Виплати в повному обсязі українці отримають одразу після проходження ідентифікації. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Наразі нарахування пенсій для тих, хто не пройшов процедуру вчасно, триває, але кошти тимчасово не перераховуються на банківські картки. Після проходження ідентифікації вся накопичена сума стане доступною для зняття, - сказано в повідомленні.

Водночас якщо пенсіонер із числа ВПО пройшов ідентифікацію протягом квітня, але досі не отримав кошти, переживати не варто - виплати буде нараховано найближчим часом. Однак інші пенсіонери, які не отримали гроші після ідентифікації, можуть звернутися до Пенсійного фонду та повідомити про це. Тоді ПФУ допоможе вирішити це питання.

Ідентифікація - це загальноприйнята європейська практика, що дає змогу перевірити, чи справді кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені, - нагадали в Мінсоцполітики.

Фізична ідентифікація пенсіонерів із числа ВПО тривала до 31 березня 2024 року. За цей час оновили дані понад 200 тисяч українців. Тоді в Мінсоцполітики попереджали, що деяким пенсія може прийти із запізненням через необхідність опрацювання додаткових документів.

 

 

 
Коментарі (0)