ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧастина поставленого Росією газу «зависла у повітрі»

Частина поставленого Росією газу «зависла у повітрі»

Російський «Газпром» стверджує, що поставив Україні в I кварталі 2,57 млрд кубометрів газу. У «Нафтогазі» кажуть про 2,15 млрд кубометрів.

«Газпром» у звіті за перший квартал 2015 року вказав сумарні постачання газу українським споживачам: і «Нафтогазу», і на Донбас, куди газ постачали із середини лютого. За інформацією «Газпрому», було поставлено 2,566 млрд куб. м газу. Про це йдеться у звіті, оприлюдненому на сайті компанії.

При цьому за статистикою «Укртрансгазу», Україною було отримано з Росії 2,146 млрд куб. м газу. Представник «Укртрансгазу» Максим Белявський раніше назвав цифру 2,157 млрд куб. м.
 
Зкорема, різниця, в об'ємах, що припала на Донбас, становить 420 або 409 млн куб. м відповідно. З огляду на вартість газу для України за умовами «зимового пакета» - 337 за 1 тис. куб. м, вартість цієї різниці становить 138-141 млн дол.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» хоч і сподівається на європейські інвестиції для будівництва двохстороннього газопроводу до Польщі, та все ж віддає перевагу залученню коштів безпосередньо у компанію.
 
Коментарі (0)