ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧастина споживачів "Житомиробленерго" переплачувала за електрику - АМКУ

Частина споживачів "Житомиробленерго" переплачувала за електрику - АМКУ

Частина споживачів АТ "Житомиробленерго" переплачувала за послуги електроенергії, про це повідомляється на офіційному сайті Антимонопольного Комітету України
Частина споживачів АТ "Житомиробленерго" переплачувала за послуги електроенергії, про це повідомляється на офіційному сайті Антимонопольного Комітету України, пише "Україна Комунальна".
 
Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету почала розгляд справи у зв’язку з наявністю в діях  «Житомиробленерго» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
 
АМКУ встановило, що АТ «Житомиробленерго» застосовувало для споживачів, що підключені до електричної мережі основного споживача, який відноситься до споживачів першого класу напруги, тарифи на послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги. 
 
Оскільки цей другий тариф є значно вищим за тариф на послуги з розподілу електричної енергії по першому класу напруги. 
 
Такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачені пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з розподілу електричної енергії у межах території ліцензійної діяльності  АТ «Житомиробленерго». 
 
Це призвело до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.
 

Побутових споживачів подібні "махінації" не торкаються, оскільки для всіх діє фіксований тариф - 2,64 гривні за кіловат.  

 
Коментарі (0)