ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина українців залишаться без субсидій і соцвиплат

Частина українців залишаться без субсидій і соцвиплат

Головна мета перевірок полягає в тому, щоб допомогу отримували ті, хто справді її потребує

Міністр соціальної політики Марина Лазебная заявила, що відповідно до закону про верифікації, держава може зажадати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно. 

За словами Лазебний, головна мета перевірок полягає в тому, щоб допомогу отримували ті, хто справді її потребує.

При цьому вона зазначила, що в 2019 році вже проводилася окрема перевірка правомірності надання одного виду соцдопомоги, а саме виплат малозабезпеченим сім'ям. Як виявилося, українці неправомірно отримали таких виплат на більш ніж 33 мільйони гривень. Таким чином, половина з цієї суми повернуто в бюджет.

Міністр також розповіла, що найчастіше приводом для позбавлення виплат ставали: неповне декларування нерухомості, покупка автомобілів, приховування зайнятості і доходів і т.п.

На даний момент перевірка одержувачів соцвиплат, а також субсидій відбувається по ризик-орієнтованого підходу. Іншими словами, перевіряти будуть громадян, що мають високий рівень ризику порушень.

Слід зазначити, що відібрати житлову субсидію можуть в разі покупки на 50 тис. Грн і більше; при наявності автомобіля віком до 5 років; у громадян, які отримали спадщину або іншим чином заволоділи нерухомістю, земельною ділянкою, транспортним засобом; у орендодавців, які не декларують дохід; у боржників за ЖКП; у власників великих приміщень; у непрацюючих, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Нагадаємо, уряд вніс зміни в порядок нарахування соціальних виплат та допомоги, в зв'язку з чим, багато українців можуть залишитися без них.

Також повідомлялося, будь-який громадянин України може перевірити свій страховий стаж для отримання пенсії та з'ясувати, чи справно платить відступу до Пенсійного фонду його роботодавець.

 

 
Коментарі (0)