ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина українських в'язниць перейде в приватні руки

Частина українських в'язниць перейде в приватні руки

Кілька виправних установ виставлять на продаж у рамках проекту по скороченню кількості в'язниць і перенесення СІЗО з центрів міст

Кілька виправних установ виставлять на продаж у рамках проекту по скороченню кількості в'язниць і перенесення СІЗО з центрів міст, заявив міністр юстиції України Денис малюська.

Цього літа на продаж через систему "Prozorro. Продажі" можуть бути виставлені перші в'язниці, які раніше були закриті і законсервовані. Як повідомляє урядовий портал, про це заявив міністр юстиції України Денис малюська.

За його словами, на даний момент передбачено закриття восьми в'язниць: Ковельської виховної колонії, Устинівського, Ширяївського, Ігренського виправних центрів, а також Чорноморської, Жовтоводської, Черкаській та Дергачівської виправних колоній.

"Незабаром після вивезення звідти засуджених і звільнення персоналу в'язниці будуть виставлені на продаж", - зазначив малюська.

На продаж також збираються виставити інші закриті пенітенціарні установи - в червні малюська говорив, що таких в'язниць в Україні 27. На виручені від їх продажу гроші, заявив малюська, збираються побудувати сучасні установи.

Також міністр анонсував перенесення київського СІЗО в Бориспільської район. "Ведеться підготовка до тендеру на розробку проектно-кошторисної документації, а далі - тендера на ремонтно-будівельні роботи з реконструкції Бориспільської виправної колонії №119, яка стане базою для нового київського СІЗО", - зазначив він.

У листопаді минулого року малюська анонсував масове скорочення кількості в'язниць в Україні. За його словами, це дозволить спрямувати зекономлені кошти на поліпшення якості харчування, побуту та лікування ув'язнених, а також на підвищення заробітної плати співробітникам пенітенціарних установ.

Коментуючи запуск першого етапу скорочення в'язниць, міністр підкреслив, що Мін'юст не може дозволити собі утримання в'язниці, яка завантажена на 30-40%.

4 червня прес-служба Мін'юсту повідомила, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект №3591 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", який дозволить продавати законсервовані в'язниці. Документ передбачав, що до 70% надходжень від продажу в'язниць можна використовувати на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт старої тюремної інфраструктури.

Зараз в статусі проекту закону сказано, що він повернутий суб'єкту законодавчої ініціативи. За словами міністра, це ускладнить процес продажу "бюрократичними формальностями".

 

 
Коментарі (0)