ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧастина Укрзалізниці можуть продати закордонним компаніям

Частина Укрзалізниці можуть продати закордонним компаніям

Щоб забезпечити приплив капіталу для проведення модернізації «Укрзалізниці», частина акцій держкомпанії планують продати іноземним інвесторам

Щоб забезпечити приплив капіталу для проведення модернізації «Укрзалізниці», частина акцій держкомпанії планують продати іноземним інвесторам. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив її глава Євген Кравцов.

«Моє бачення" Укрзалізниці "- орієнтація на IPO, продаж частини акцій на відкритому ринку. При цьому так, щоб держава зберегла контроль над ключовим активом, але були залучені приватні інвестори, які дали б гроші на розвиток компанії », - сказав він.

Кравцов додав, що приклад було взято з польської залізничної компанії PKP Cargo, а також заявив, що допуск іноземних інвесторів до управління компанії дозволить збільшити контроль над її діяльністю.

Відзначимо, що заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук також виступав за приватизацію частини «Укрзалізниці» і державних банків.

«Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хотів би, щоб в Україні зайшли 10 великих системних банків. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора - Національного банку - і налагодити роботу судової системи. Крім того, в рамках великої приватизації президентська команда планує продати частки в "Укрзалізниці" і "Укрпошті" », - сказав він в інтерв'ю агентству Bloomberg 30 липня.

 

 
Коментарі (0)