ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастку «зеленої» енергетики в Україні планують збільшити

Частку «зеленої» енергетики в Україні планують збільшити

В Україні планують збільшувати виробництво електроенергії з відновлюваних джерел та підтримувати роботу галузі, щоб енергетична система держави відповідала "зеленим" стандартам ЄС

 

В Україні планують збільшувати виробництво електроенергії з відновлюваних джерел та підтримувати роботу галузі, щоб енергетична система держави відповідала "зеленим" стандартам ЄС.

Як повідомили у прес-службі Кабміну, таким чином Україна зможе експортувати струм до Європи та відновити економіку.

"Доля зеленої енергетики в Україні становить 17%. Ми продовжуватимемо реалізовувати стратегію щодо її збільшення", – наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Після війни енергетичну систему підтягнуто до стандартів ЄС. Для цього розробляють План поновлення, який вже обговорювали з віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом.

За словами Шмигаля, Україна зацікавлена ​​у нових технологіях і готова розпочати роботу над відповідним меморандумом з ЄС. Тіммерманс пообіцяв, що Євросоюз допомагатиме у роботі над планом підвищення стійкості української промисловості як частини європейської промислової екосистеми.

За даними Української вітроенергетичної асоціації, рівень оплати, що діє, для СЕС і ВЕС становить всього 15-16%, і цього ледве вистачає, щоб покрити критичні витрати на існування самих станцій ВДЕ.

Гарантований покупець отримує достатньо коштів, продаючи зелену електроенергію, щоб забезпечити платежі виробникам відновлюваної енергії у розмірі приблизно 30%. Однак лише частина цього фінансування надходить безпосередньо виробникам відновлюваної енергії.

В УВЕА наголосили, що така ситуація унеможливлює обслуговування банківських кредитів, що загрожує виробникам дефолтом.

 

 

 
Коментарі (0)