ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧастіше без електрики залишається Тернопільська, Волинська, Чернівецька та Кіровоградська області - Укренерго

Частіше без електрики залишається Тернопільська, Волинська, Чернівецька та Кіровоградська області - Укренерго

Міністерство енергетики України оприлюднило інформацію, що найбільша частка відключення світла у Тернопільській, Волинській, Чернівецькій, Кіровоградській областях
Міністерство енергетики України оприлюднило інформацію, що найбільша частка відключення світла у Тернопільській, Волинській, Чернівецькій, Кіровоградській областях, про це повідомилоа пресслужба міністерства. 
 
На ці області  виділяються найменші ліміти і людям на найбільший термін виключають світло.
 
Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. 
 
Тому підключених споживачів у Волинській, Тернопільській, Кіровоградській та Чернівецькій областях відбувається, в першу чергу, через дефіцит генеруючих потужностей. Іншими слова в Тернопільській області немає обладнання, яке виробляє електроенергію для транспортування. 
 

Обмеження споживання електроенергії здійснює НЕК «Укренерго», яке доводить до всіх операторів систем розподілу ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожний оператор складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. На підставі доведеного ліміту робиться поділ пропорційно на території області. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії в області, – пояснюється на офіційній сторінці міністерства. 

 
Коментарі (0)