ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЧехія планує проінвестує українські котельні на біомасі

Чехія планує проінвестує українські котельні на біомасі

Держенергоефективності працює над зняттям бар’єрів для виробників тепла з альтернативних видів палива

 

Чеські партнери готові інвестувати понад €12 мільйонів у котельні на біомасі загальною потужністю понад 80 МВт для безперебійного теплопостачання в українських лікарнях та інших установах. Про це повідомляє голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва у Facebook за результатами зустрічі представників чеського фонду "RSJ Investments" з українськими партнерами. Вона розповіла, що на зустрічі обговорили, як примножувати такі проєкти та стимулювати інвестиції, щоб допомогти громадам проходити опалювальний сезон. 

“Розглянули законодавче поле та ті ініціативи, над якими працює команда Агентства, щоб стимулювати залучення інвестицій у цю сферу. Ми працюємо над зняттям бар’єрів, які виникають у виробників тепла з альтернативних видів палива”, – розповіла Замазєєва. 

Вона додала, що на зустрічі детально розглянули всі перепони, з якими стикаються учасники ринку, та обговорили різні шляхи їх подолання. “Маємо чимало спільних думок і позицій! Домовилися співпрацювати щодо розбудови виробництва тепла з альтернативних видів палива, а також вирощування енергетичних рослин”, – підкреслила Замазєєва.

 

 

 
 
Коментарі (0)