ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧерез атаки на енергосистему планують підняти тарифи на електрику

Через атаки на енергосистему планують підняти тарифи на електрику

Влада України розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку зі зростанням нападів та новими атаками росії на енергетичну інфраструктуру

 

Влада України розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку зі зростанням нападів та новими атаками росії на енергетичну інфраструктуру. Міністр енергетики Герман Галущенко розповів про це у своєму інтерв'ю для Bloomberg, яке було опубліковане у суботу, 6 квітня.

«Залежно від ситуації в липні та серпні ми будемо просити людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб», – зауважив він.

Також Галущенко зазначив, що можливе та не виключено підвищення тарифів на електроенергію для населення. Уряд досліджує різні варіанти фінансування ремонтів своїх енергетичних потужностей.

«Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної генерації та змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків», – підкреслив він.

Міністр вважає, що напади з боку росії ускладнять забезпечення пікового споживання електроенергії цього літа.

«Ми обов'язково будемо спілкуватися з людьми. Усі хочуть жити комфортно, але ми повинні враховувати той факт, що нині існують обмеження», – резюмував Галущенко.

Нагадаємо, з 22 березня росія здійснила кілька потужних хвиль ракетних та дронових атак, що призвело до пошкодження значної частини енергетичної інфраструктури. Російські окупанти пошкодили велику кількість енергоблоків ТЕС, а також вивели з ладу ДніпроГЕС.

Найбільше постраждало місто Харків, де були зруйновані всі генеруючі потужності. Енергетики зараз працюють над забезпеченням електропостачання міста за допомогою резервних схем.

 

 

 
Коментарі (0)