ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧерез борги 84 виробників тепла старт опалювального сезону під загрозою

Через борги 84 виробників тепла старт опалювального сезону під загрозою

Вчасний старт опалювального сезону для жителів 56 населених пунктів під загрозою через борги виробників тепла
Борги 84 підприємств теплоенергетики ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону. Такими є оперативні дані НАК «Нафтогаз України» (про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО), про це повідомила пресслужба компанії.
 
Нафтогаз публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли попередити розвиток проблеми.
 
За останні 2 тижні було вирішено проблему критичних боргів у 12 підприємствах, що наразі повністю чи частково зняло ризики старту опалювального сезону у Маріуполі, Калуші, Києві, Миколаєві, Біляївці, Одесі, Харкові, Каховці та Шепетівці. Це приклад відповідального ставлення до побутового споживача як з боку відповідних підприємств ТКЕ, так і зі сторони їх засновників.
 
Йдеться про виконання обов’язкових умов постачання газу, що передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 р. №867.
 
До таких умов, зокрема, належить підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства, а також виконання однієї з трьох наведених нижче умов:
 
- дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за усіма укладеними з НАК "Нафтогаз України" договорами (без урахування штрафних санкцій) (для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд державного майна, не нижче 60%)
 
або
 
- укладення та виконання договору з НАК «Нафтогаз України» про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ згідно з типовим договором у межах реалізації Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»
 
або
 
- подання та виконання виробником погодженого виконавчим органом відповідної місцевої ради графіка погашення заборгованості, а також здійснення поточних розрахунків за використаний природний газ.
 
З повним текстом обов’язкових для виконання умов можна ознайомитись у п.11 Постанови КМУ №867. Необхідна мінімальна сума (за оперативними даними) для виплат за кожною із цих умов для підприємств-боржників наведена у таблиці нижче.
 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
05 Жовтня 2020 p. 19:20
І знову "Євро-Реконструкція" (м.Київ, Дарницький район) відключило гарячу воду, - це вже вчетверте за час епідемії. --------------------Перше відключення припало на липень - серпень і тривало майже місяць; потім на декілька днів гарячу воду включили. Друге відключення було у кінці серпня і тривало десь тиждень. Третє відключення було у вересні і тривало порівняно недовго - декілька днів. А сьогодні вже четверте відключення.-------------------Але, незважаючи на постійні відключення гарячої води, рахунки споживачам "Євро-Реконструкція" присилає астрономічні.
Коля Пухов
05 Жовтня 2020 p. 19:28
А тим часом від холодної води можуть початися масові застуди, які тільки посилять епідемію.