ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧерез брак палива на Луганській ТЕС, енергопостачання Луганщини можуть обмежити

Через брак палива на Луганській ТЕС, енергопостачання Луганщини можуть обмежити

ПрАТ "НЕК "Укренерго" вже сьогодні може почати контрольовані аварійні відключення споживачів Луганської ТЕС через брак палива на станції
ПрАТ "НЕК "Укренерго" вже сьогодні може почати контрольовані аварійні відключення споживачів Луганської ТЕС через брак палива на станції, про це повідомила пресслужба Укренерго.
 
«Для запобігання повного знеструмлення північного регіону Луганської області у разі відсутності палива на Луганській ТЕС, системний оператор застосовує контрольовані обмеження енергопостачання споживачів. Графіки таких обмежень складаються та затверджуються завчасно, у тому числі на базі даних, які подає регіональний оператор системи розподілу — ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання»(ЛЕО). Це необхідно для того, щоб запобігти автоматичному та неконтрольованому диспетчерами знеструмленню регіону у разі зупинки Луганської ТЕС. Від злагодженої роботи чергового персоналу Луганської ТЕС, НЕК «Укренерго» та ЛЕО під час зупинки станції та застосування графіків аварійних відключень (ГАВ) залежить стабільність функціонування енергосистеми», — говориться у повідомлені.
 
Як зазначається, НЕК отримав лист від «ДТЕК Східенерго» про припинення газопостачання на «ДТЕК Луганська ТЕС» з 7:00 першого жовтня. Оскільки вугілля антрацитової групи на Луганській ТЕС вже також більше місяця немає, відключення газу призведе до повної зупинки станції.
 
Обмеження енергопостачання споживачів буде залежати від обсягів поставки палива на підприємство. Укренерго необхідно буде вводити заходи обмеження споживання в регіоні від 20 до 140 МВт, в залежності від часу доби. Величина обмеження залежить від перетоку потужності по лініям 110 кВ Сіль — Бахмутська — Ювілейна та Сватове — Курилівка, які є єдиним зв’язком Луганського регіону та ОЕС України.
 
Наразі планується, що відключенню підлягатиме до 50% всіх споживачів півночі Луганської області. 
 

З початком опалювального періоду можливе використання потужності Сєверодонецької ТЕЦ для часткового забезпечення потреб в енергопостачанні півночі Луганської області. 

 
Коментарі (0)