ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧерез брак вугілля зупинилась Криворізька ТЕС

Через брак вугілля зупинилась Криворізька ТЕС

Криворізька ТЕС ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", що працює ще з 1 квітня одним блоком, вчора припинила свою роботу, передає прес-служба "ДТЕК".
Криворізька ТЕС ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", що працює ще з 1 квітня одним блоком, вчора припинила свою роботу, передає прес-служба "ДТЕК".
 
За її даними, Криворізька ТЕС не отримує паливо через блокаду поставок вугілля з Донбасу з лютого і на сьогодні на її складах близько 30 тис. тонн вугілля.
 
"Це обов'язковий необхідний резервний запас палива на випадок позаштатної ситуації в ОЕС України. За командою диспетчера енергосистеми ТЕС зможе включитися в роботу. Криворізька ТЕС, а також Придніпровська ТЕС компенсують потужність Дніпровського енерговузла під час ремонтів на Запорізькій АЕС", - наголошується в повідомленні.
 
Під час вимушеної зупинки ТЕС співробітники виконають необхідні ремонти обладнання. Крім того, на КрТЕС завершується проект реконструкції одного з енергоблоків, на якому повинні завершитися відповідні роботи до середини літа. В цілому до наступного опалювального сезону на Криворізькій ТЕС будуть готові два оновлених енергоблоки.

"Щоб закупити імпортне вугілля для Криворізької ТЕС, потрібні додаткові ресурси. Ціна на імпорт в два рази вище за ціну на українське вугілля (110-115 долл./тонну). При цьому борг "Енергоринку" перед Криворізькою ТЕС на 1 березня був 463 млн грн. Протягом кількох місяців Криворізька ТЕС буде стояти, щоб за цей час привезти хоча б мінімально необхідний запас вугілля на її склади. ДТЕК вже законтрактував одне судно з антрацитом. Його постачання очікується в травні", - повідомив директор станції Віталій Питько. 

 
Коментарі (0)