ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧерез хасидів на вулицях Умані обмежать авторух

Через хасидів на вулицях Умані обмежать авторух

В Умані сьогодні перекриють дороги і введуть пропускний режим в районах найбільшого скупчення прочан-хасидів. Контролювати ситуацію будуть як українські, так і ізраїльські правоохоронці.

Сьогодні в Умані Черкаської області, в районах найбільшого скупчення прочан-хасидів введуть пропускний режим. Зокрема, діятиме кілька видів перепусток: для місцевих жителів, підприємців і осіб, - повідомляє «УНН».

Безпосередньо біля місця поклоніння - могили цадика Рабі Нахмана - правопорядок будуть підтримувати 36 бійців спецпідрозділу «Беркут».

Допомагатимуть українським працівникам правоохоронних органів 12 ізраїльських поліцейських, які прибудуть разом з паломниками.

За інформацією уманських міліціонерів, для забезпечення безпеки дорожнього руху в місті обмежать рух по вулицях Визволителів, Шкільній, Садовій, Челюскінців, Пушкіна, Бєлінського, Тургенєва, Софії Перовської, Кулика, провулкам Островського, Бєлінського і Толстого.

Нагадаємо, традиційно будуть відзначати Рош-га-Шана в Умані - місці поховання духовного батька руху брацлавських хасидів - цадика Нахмана. Щороку в місто приїжджає близько 30 тис. хасидів. Зустрічати Новий 5775-й рік хасиди будуть з 24 на 25 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана і в приміщенні місцевої синагоги.

 
Коментарі (0)