ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧерез місяць після подорожчання газу, виростуть тарифи і на опалення

Через місяць після подорожчання газу, виростуть тарифи і на опалення

Нові тарифи на поставку тепла можуть бути встановлені через місяць після підвищення Кабінетом міністрів ціни на газ для населення

Нові тарифи на поставку тепла можуть бути встановлені через місяць після підвищення Кабінетом міністрів ціни на газ для населення.

Тарифи на опалення зростуть через місяць після підвищення цін на газ

Як повідомляє БізнесЦензор, про це сказала голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг  Оксана Кривенко.

«Як тільки буде нова ціна газу від Кабміну, ми ініціюємо процедуру перегляду тарифів на тепло і теплопостачання. З урахуванням відкритого обговорення, через місяць, нові тарифи будуть встановлені», - сказала Кривенко.

Голова Нацкомісії пояснила, що якщо уряд, наприклад, прийме рішення про підвищення ціни на газ в жовтні, то обговорення питання про підвищення тарифів на тепло пройде в листопаді і вони будуть встановлені з 1 грудня. Відповідно рахунки за послуги, надані в грудні поточного року, будуть виставлені в січні 2019 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня 2018 року.

Раніше, глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій повідомив, що МВФ для виділення Україні чергового траншу фінансування очікує від влади країни виконання зобов'язань щодо підвищення тарифів на газ для населення, а також, - врегулювання окремих питань держбюджету.

Кабмін і МВФ обговорюють заміну чинної програми співпраці EFF на нову - Stand-by. Програма буде розрахована на 1,5 року, а обсяг кредитних коштів по ній складе $ 4-5 млрд. Заміна програми дозволить запустити новий алгоритм поступового підвищення ціни газу. За даними ЗМІ, погоджено підвищення газу з жовтня на 23,5% - приблизно 8,5 тис. грн.

Переговори України і МВФ для отримання чергового траншу йдуть з 2017 року. Серед основних вимог МВФ - підвищення цін на газ для населення, створення Антикорупційного суду і дотримання граничного дефіциту держбюджету. 

 
Коментарі (0)