ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧерез несинхронність підвищення ціни на газ та тепло збитки ТКЕ складатимуть 420 млн гривень

Через несинхронність підвищення ціни на газ та тепло збитки ТКЕ складатимуть 420 млн гривень

Тарифи на газ підвищуються з 1 травня, а тарифи на тепло - з 1 липня 2016р.
Через несинхронність підвищення цін на газ та тепло в 2016 р. збитки підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) складе 420 млн гривень. Про це сьогодні повідомила Світлана Чорних, директор департаменту регулювання відносин у сфері теплопостачання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

"Тарифи на газ підвищуються з 1 травня, а тарифи на тепло - з 1 липня... Збитки всіх 55 ліцензіатів, що будуть у цей період надавати послуги гарячого водопостачання - це близько 420 млн грн", - сказала вона.

Разом з тим, Світлана Чорних повідомила, що Нацкомісія передбачатиме компенсацію для підприємств ТКЕ при наступному перегляді їх тарифів, який повинен відбутися не пізніше 1 січня 2017 року.

У свою чергу фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова наголосила на тому, що вирішувати проблему необхідно якомога оперативніше: "тільки для "Київенерго" чистий збиток з гарячого водопостачання за два місяці складе 253 млн грн. Компенсація протягом 12 місяців - це цікаво, але купувати газ і оплачувати потрібно вже зараз", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що 17 травня оприлюднено порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
 
Поточні тарифи на комунальні послуги можна подивитися на сайті жкг.укр 
 
Коментарі (0)