ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧерез обденіння проводів та вітер може побільшати аварійних відключень

Через обденіння проводів та вітер може побільшати аварійних відключень

Станом на 10:30 17 січня у пошкодженій російськими ударами енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності, особливо в ранковий та вечірній піки споживання

 

Станом на 10:30 17 січня у пошкодженій російськими ударами енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності, особливо в ранковий та вечірній піки споживання. Ситуація ускладнюється несприятливими погодними умовами (поривчастий вітер, зледеніння проводів).Про це повідомляється в Telegram-каналі "Укренерго".

Усім операторам систем розподілу доведено ліміти споживання на добу. Кожен оператор системи розподілу у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, щоб не перевищувати ліміти. Однак через їх перевищення вже застосовано аварійні відключення у шести областях України.

"Також через несприятливі погодні умови (поривчастий вітер, зледеніння проводів) у центральних регіонах є локальні відключення в мережах операторів систем розподілу, живлення відновлюється", - йдеться в повідомленні.

Енергетики просять українців розумно споживати електроенергію та користуватися енергоємними приладами почергово.

Як повідомляли Українські Новини, 15 січня пресслужба компанії "Укренерго" заявила, що терміни відключень електроенергії можуть стати довшими через останню масовану ракетну атаку Росії та збільшення дефіциту електроенергії.

Також 15 січня у ДТЕК закликали українців готуватися до "важких днів" через пошкодження енергетичної інфраструктури та зменшення генерації внаслідок масованої ракетної атаки 14 січня.

 

 

 
Коментарі (0)