ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Через потепління опалювальний сезон можуть завершити раніше

Через потепління опалювальний сезон можуть завершити раніше

В Україні цього року опалювальний сезон може завершиться раніше, тобто не в середині квітня, а наприкінці березня. Причина – тепла погода. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов
В Україні цього року опалювальний сезон може завершиться раніше, тобто не в середині квітня, а наприкінці березня. Причина – тепла погода. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню Le Figaro, пише "Україна Комунальна".
 
"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", – розповів очільник.
 
За словами Чернишова, Україна спокійно минулу пережила зиму.
 
"Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку росії, і підготувалися. Наша енергосистема є дуже надійною. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня", – додав він.
 
Згідно з чинним законодавством, закінчення опалювального сезону в Україні має відбуватись 15 квітня. Однак рішення про припинення подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря – має бути 8 градусів тепла протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.
 

Наразі, запасів газу у підземних сховищах (ПСГ) достатньо для успішного завершення опалювального сезону 2023/2024 років. 

 
Коментарі (0)