ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧерез Північний потік-2 в Україні виростуть всі тарифи

Через Північний потік-2 в Україні виростуть всі тарифи

Початок повноцінної роботи газопроводу "Північний потік - 2", призведе до підвищення тарифів в Україні

 

Про те, як може змінитися ситуація з цінами на газ в нашій країні, якщо "Північний потік - 2" все ж запустять, в інтерв'ю виданню "UBR", розповіла народний депутат від партії "Слуга Народу", Людмила Буймистер.

За словами Буймистер, якщо через українську газотранспортну систему перестануть прокачувати газ до Євросоюзу, це може вплинути на зворотну пропускну здатність, і наша країна не зможе отримувати достатньо "блакитного палива" для внутрішніх потреб, що збільшить вартість енергоносія на 40 відсотків. Крім цього, слідом за газом виростуть і всі інші ЖКГ-тарифи, а наша газотранспортна система попросту стане банкрутом.

Щоб уникнути подібної ситуації, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, необхідно розробити сценарій дій, і залучити якомога більше число дипломатів, затягнувши момент запуску "Північного потоку - 2". Передбачається, що дипломати країн, де проходить російський газопровід, допоможуть затримати процес сертифікації "Північного потоку - 2".

Втім, крім підвищення тарифів для побутових споживачів, "Північний потік - 2" ще й негативно вплине на безпеку України, так як знаходиться під управлінням країни-агресора, і Російська Федерація зможе чинити тиск на процеси, що проходять в Євросоюзі. Крім того, старт роботи російського газопроводу в обхід нашої країни відбере в України політичний статус одного з найбільших "транзитерів" в Європі.

Нагадаємо, що Німеччина і США повинні обговорити запуск "Північного потоку - 2", і передбачити ймовірні компенсації економічних втрат для України. Одна з пропозицій - зробити з нашої країни основного постачальника водню для Європи.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що в компанії "Нафтогаз" розповіли, що впливає на ціну "блакитного палива".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що впливає на ціну газу, який видобувають в Україні.

А до цього ми писали про те, що золоті та срібні прикраси в Україні подорожчають.

 

 

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)