ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧерез спеку на цьому тижні можливе відключення електрики - Укренерго

Через спеку на цьому тижні можливе відключення електрики - Укренерго

Зі зростанням стовпчика термометра – Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%
На цьому тижні, за прогнозами, нас очікує п’ять днів спеки. Температура повітря може підвищитися до +28-30°C по всій території України. Зі зростанням стовпчика термометра –  Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%, повідомило Укренерго, пише "Україна Комунальна". 
 
Так, у разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр «Укренерго» вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми та компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби –  застосовуватиме заходи обмеження споживання. 
 
Щоб скоротити прогнозований дефіцит, енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію, не вмикати одночасно потужні електричні прилади особливо в години пікового навантаження, не користуватись кондиціонерами без нагальної потреби.
 
По всій країні триває масштабна ремонтна кампанія з відновлення пошкодженого і зруйнованого російськими атаками обладнання. 
 

Завдяки зусиллям енергетиків, зокрема атомників, в Україні уже понад два тижні не застосовуються графіки відключення світла. Однак ситуація в енергосистемі залишається складною через руйнування росією 9 ГВт встановленої потужності. 

 
Коментарі (0)