ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧергове підвищення пенсій пройде в три етапи

Чергове підвищення пенсій пройде в три етапи

У наступному році Україну чекають три етапи невеликого підвищення пенсій. По-перше, 1 березня 2021-го проведуть індексацію

У наступному році Україну чекають три етапи невеликого підвищення пенсій. По-перше, 1 березня 2021-го проведуть індексацію. По-друге, 1 липня і 1 грудня зросте розмір прожиткового мінімуму і, відповідно, відбудеться автоматичний перерахунок мінімальних пенсій, повідомила міністр соцполітики України.

«Ми вже готуємося до наступного року. Слід поліпшувати платіжну дисципліну, ми потребуємо легалізації та розвитку економіки. Але нам треба підвищити прожитковий мінімум, провести індексацію: в цьому році це було 11%, в 2021 році, за прогнозами, може бути близько 15% », - зазначила міністр.

За її словами, зараз триває бюджетний процес, і в міністерстві прораховують різні варіанти. Якщо буде економічне поліпшення, можна ці етапи наблизити. Вона висловила бажання, щоб трансферти з держбюджету йшли тільки на пенсійні програми, а не на покриття дефіциту Пенсійного фонду.

У грудні цього року Пенсійний фонд також зробить автоматичний перерахунок пенсій, де в основі формули лежить прожитковий мінімум. Йдеться про пенсії, де немає страхового стажу, надбавок за понаднормовий стаж та інше. За словами міністра, очікуваний рівень середньої пенсії до кінця 2020 року становитиме 3,5 тис. Грн.

Нагадаємо: за станом на 1 липня в Україні налічувалося понад 11 млн пенсіонерів, які в середньому отримують 3393 гривні пенсійних виплат. Тільки 3% пенсіонерів отримують більше 10 тис грн.

 
Коментарі (0)