ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧеркащанам пропонують нову транспортну систему

Черкащанам пропонують нову транспортну систему

Фахівці інституту «Львівської політехніки» презентували нову транспорту систему згідно з концепцією розвитку інфраструктури громадського транспорту міста Черкаси.

Фахівці інституту «Львівської політехніки» презентували нову транспорту систему згідно з концепцією розвитку інфраструктури громадського транспорту міста Черкаси.

За словами розробників нової концепції, для забезпечення перевезень черкащан необхідно 78 тролейбусів, 74 автобуси великої місткості та 53 малої місткості. Сьогодні, для прикладу, у Черкасах їздять близько 350 автобусів.

Особливістю нової системи є те, що маршрути майже не будуть перетинатись чи накладатись. Крім того, значно «розвантажиться» бульвар Шевченка – там ходитимуть лише кілька тролейбусів.

Однак нова система викликала бурхливу критику з боку черкаських перевізників.

Перевізники переконані: жоден підприємець не погодиться купувати великі автобуси, адже вони не окупляться. За їхніми розрахунками проїзд у такому автобусі буде коштувати приблизно 5 грн 50 коп., а ходитимуть вони з інтервалом руху 20-30 хв.

Міський голова Черкас Сергій Одарич, навпаки, переконаний, що вартість проїзду повинна зменшитись.

«За новою системою зменшується кількість водіїв, кондукторів, тому, відповідно, зменшується собівартість надання таких послуг. Також вдвічі збільшується електротранспорт з меншою вартістю проїзду, тому проїзд буде дешевшим», – зазначив Сергій Олегович.

Тепер нова система повинна пройти громадське та професійне обговорення, щоб з березня наступного року її можна було впровадити.

ПРОЧЕРК

 
Коментарі (0)