ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЧеркаси візьмуться за вирішення сміттєвих проблем

Черкаси візьмуться за вирішення сміттєвих проблем

Цьогоріч у Черкасах планується вирішити проблему великогабаритного сміття, докупити індивідульні сміттєві контейнери для приватного сектору міста та облаштувати два контейнерні майданчики для роздільного збору відходів

Цього року міська влада Черкас планує придбати 10 контейнерів для великогабаритного сміття. Однак, за словами міського голови Сергія Одарича, це не будуть стаціонарні контейнери, які розміщені в різних мікрорайонах міста.

«Існує певна несправедливість, яку ми хочемо прибрати. В тарифах на квартплату закладена послуга – вивезення негабаритного сміття. Що таке негабаритне сміття? Це дивани, ліжка, побутова техніка, меблі, сантехніка, будівельні матеріали. У одних такі відходи є, а у інших їх немає. Тому  логічно, що за вивезення негабаритного сміття має сплачувати той, хто його утворює», - пояснив мер міста.

У перспективі власник великогабаритного сміття замовлятиме послугу, до нього у двір у визначений час приїздитимуть комунальники з великим контейнером, куди заявник може скласти свій «негабарит». Ця послуга оплачуватиметься окремо, а з квартплати послугу планують вилучити.

Також місто планує докупити необхідну кількість індивідуальних контейнерів для приватного сектора. Нагадаємо, два роки тому місто придбало понад 11 тис. сучасних сміттєвих контейнерів для жителів приватного сектора.

Протягом року також планується облаштувати два контейнерні майданчики для роздільного збору сміття. Вони будуть розташовані на території Першої та Третьої міських лікарень. Наразі у цих лікарнях збирається чимало сміття, яке не сортуючи, викидають у сміттєві контейнері.

 
Коментарі (0)