ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧернігівщина вже готується до наступного опалювального сезону

Чернігівщина вже готується до наступного опалювального сезону

Актуальною проблемою теплогенеруючих підприємств є модернізація існуючих потужностей галузі, впровадження новітніх технологій енергозберігаючих та екологічно безпечних енергосистем та заміна морально і фізично застарілого обладнання.

Ці питання обговорювались під час проведення круглого столу на тему «Сучасний стан, загрози та перспективи комунальної теплоенергетики України».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Чернігівської міськради.

Учасники круглого столу провели детальний аналіз сучасного стану та актуальних проблем галузі комунальної теплоенергетики міста, планів стратегічного розвитку підприємств галузі на найближчі роки з урахуванням вимог національної програми розвитку та модернізації галузі, а також, підготовки до наступного опалювального сезону 2012-2013 років.

Особливий інтерес викликали питання енергозбереження та переходу на альтернативні види палива. За інформацією Олександра Корчинського, з 5-ти котлів підприємства ТЕЦ один котел може працювати тільки на газі, інші 4 - на змішаному паливі: вугіль, мазут, газ. У структурі використання паливних матеріалів вугіль сьогодні складає майже 50%, проте за забруднення навколишнього середовища підприємство щорічно виплачує 10 млн. грн.,  зазначив директор ТОВ «ТехНова».  

Одним з альтернативних видів палива, яке сьогодні широко використовується в Європі і набирає популярності в Україні, є також паливні пелети, які, зокрема, вже впродовж року використовуються у Семенівці, про що розповів Юрій Барбаров. Але перехід на альтернативні види палива пов’язаний з цілою низкою проблем, які не завжди можна вирішити у котельнях, що обслуговують житлові будинки міста.

Актуальною проблемою теплогенеруючих підприємств є модернізація існуючих потужностей галузі, впровадження новітніх технологій енергозберігаючих та екологічно безпечних енергосистем та заміна морально і фізично застарілого обладнання. Отже, як зазначив Микола Сенькович, для безперебійного та якісного надання послуг теплопостачання для населення постійно проводяться необхідні тестування та роботи. Тому, вже з початку року починається підготовка до наступного опалювального сезону.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)