ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧернігівських комунальників «спіймали» на порушеннях

Чернігівських комунальників «спіймали» на порушеннях

Одне з комунальних підприємств Чернігівської області працювало з порушеннями законодавства. Така діяльність призвела до втрат фінансових ресурсів на понад 300 тис. грн.

У Чернігівській області КП «Прилукижитлобуд» Прилуцької міської ради працювало з порушеннями, що призвело до фінансових втрат на суму 312 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

«Зокрема, посадові особи КП «Прилукижитлобуд» не проводили претензійно-позовної роботи щодо стягнення коштів із боржників за надані послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, через що втрачено 107 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, комунальники переплатили 120 тис грн. виконавця робіт, які завищили ціни на послуги з прибирання прибудинкової території житлових будинків.

Ще 57 тис. грн. недоотримало КП «Прилукижитлобуд» через не укладання договорів про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій суб’єктами господарювання, в наслідок чого КП не нараховувало їм плати.

На посадових осіб за недотримання законодавства складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення.

Результати ревізії передано до УБОЗ УМВС України в Чернігівській області, а також поінформовано Прилуцьку міжрайонну прокуратуру.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, чиновникам одного із столичних районів закидають вимагання хабара. Посадові особи хотіли отримати неправомірну вигоду від комунального підприємства за надання в оренду службового житла.

 
Коментарі (0)