ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаЧернігівської області отримала 44 трансформатори від Литовської Республіки

Чернігівської області отримала 44 трансформатори від Литовської Республіки

АТ «Чернігівобленерго» отримало 44 трансформатори, передані Литвою в якості гуманітарної допомоги. Найближчим часом на Чернігівщину буде передано додатково ще 25 трансформаторів
АТ «Чернігівобленерго» отримало 44 трансформатори, передані Литвою в якості гуманітарної допомоги. Найближчим часом на Чернігівщину буде передано додатково ще 25 трансформаторів в рамках допомоги від Литовської Республіки.
 
Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував Литві за чітку політичну позицію та потужну підтримку, в тому числі енергетичну.
 
«На жаль, російські обстріли тривають, тому наші потреби в обладнанні зростають з кожним тижнем. Внаслідок атак наша енергетична інфраструктура зазнала значних ушкоджень»,- наголосив Міністр.
 
Найбільш критичною потребою зараз є високовольтні трансформатори. Водночас Міненерго посилено працює з міжнародними партнерами щодо пошуку необхідного обладнання, пріоритетних замовлень у виробників та докладає максимальних зусиль для якнайшвидшої доставки обладнання в Україну.
 

Литовська Республіка починаючи з березня активно допомагає Україні і вже відправила 18 вантажів гуманітарної допомоги, загальною вагою 260,231 тонни. 

 
Коментарі (0)