ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧиновники «рекламують» інвесторам вітчизняну енергоефективність

Чиновники «рекламують» інвесторам вітчизняну енергоефективність

Вітчизняні урядовці не втомлюються розхвалювати інвестиційний потенціал України. Зокрема, наголошують на необхідності залучення фінансування у сектор енергоефективності. Для цього навіть розробляють нормативно-правову базу.

Державне агентство енергоефективності презентувало перспективи інвестування у сферу української енергоефективності урядовцям та бізнесменам США. Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Сьогодні в умовах газової кризи ефективне використання енергоресурсів та заміщення газу альтернативними видами палива - це перспективні напрямки інвестування», - заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Для залучення інвестицій у цей сектор Держенергоефективності навіть розробляє відповідну нормативно-правову базу та запроваджує програми у даній сфері.

Не оминули вітчизняні чиновники і «великий потенціал використання біомаси» в Україні. Зокрема, планується будівництво заводів з виробництва пелет, котлів, що працюють на біопаливі, співпраця щодо виробництва біоетанолу другого покоління, будівництво БіоТЕЦ.

«Для виконання всіх цих завдань та забезпечення сталого фінансування програм енергоефективності планується створити український Фонд енергоефективності, який буде функціонувати разом з Фондом донорів», - сказав пан Савчук.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд цьогоріч спрямував на енергоефективність та енергозбереження більше коштів, аніж очікувалося відповідальним Міністерством. Однак, по великому рахунку, вся підтримка енергоефективності в Україні - із кишені європейських держав.

 
Коментарі (0)