ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЧорнобильська зона приваблює «зелених» енергетиків

Чорнобильська зона приваблює «зелених» енергетиків

Вітчизняне законодавство зазнало змін та відкриває нові можливості для бізнесу, якого цікавить інвестування у сферу відновлювальної енергетики

Чорнобильська зона є територією з невикористаним потенціалом і залишається перспективною для розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Про це на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляєУрядовий портал.

За словами міністра, за час роботи нинішнього уряду вітчизняне законодавство зазнало змін та відкриває нові можливості для бізнесу, якого цікавить інвестування у сферу відновлювальної енергетики, зокрема будівництва сонячних електростанцій на території зони відчуження.

«Нам вдалося внести зміни до нашого законодавства. Наприклад, про правовий режим у зоні відчуження, врегулювали питання оренди землі та іншого майна. Наявна інфраструктура на території Чорнобильської зони і кількість людей з високим рівнем кваліфікації, які в міру виведення ЧАЕС з експлуатації можуть бути залучені для роботи на об’єктах відновлювальної енергетики», - зазначив Семерак.

 

 
Коментарі (0)