ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Чорноморнафтогаз» пожинає перші плоди

«Чорноморнафтогаз» пожинає перші плоди

Високотехнологічна самопідйомна плавуча бурова установка «Петро Годованець» завершила буріння першої своєї свердловини на платформі БК-1 на Одеському родовищі газу.

Високотехнологічна самопідйомна плавуча бурова установка «Петро Годованець» завершила буріння першої своєї свердловини на платформі БК-1 на Одеському родовищі газу і приступила до робіт на наступній.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі «Чорноморнафтогазу».

Незважаючи на те, що з СПБУ «Петро Годованець» бурилася перша свердловина, темп буріння перевищив аналогічний іншими буровими установками. Забій першої свердловини склав близько 1700 метрів.

Нагадаємо, що в червні «Чорноморнафтогаз» приступив до активної фази освоєння Одеського і Безіменного родовищ природного газу. C 1 червня високотехнологічна СПБУ «Петро Годованець» розпочала буріння першої своєї свердловини на блок-кондуктора БК-1, а в кінці місяця розгорнулося масштабне будівництво 87-кілометрового газопроводу. Він з'єднає блок-кондуктор БК-1 Одеського родовища з діючою морською стаціонарною платформою МСП-4 Голіцинського газоконденсатного родовища для подачі природного газу по існуючій нитці підводного газопроводу на берег і далі - в газотранспортну систему Криму.

Восени 2012 року, коли планується початок видобутку природного газу на Одеському родовищі з його постачанням в газотранспортну систему Криму, будуть завершені будівельно-монтажні роботи на блок-кондуктора БК-1, будівництво 87-кілометрового підводного газопроводу і підключення шести свердловин до БК-1. П'ять свердловин СПБУ «Петро Годованець» пробурить, а шосту розконсервовують.

Сукупний видобуток з пробурених новою високотехнологічною СПБУ свердловин після введення їх в експлуатацію складе в 2012 році не менше 53 млн кубометрів.

Продовження облаштування Одеського і Безіменного родовищ з використанням сучасних СПБУ - друга з них приступить до робіт у четвертому кварталі цього року - дозволить добути з родовищ в 2013 році вже більше 600 мільйонів кубометрів, а з 2014 року - вийти на рівень річного видобутку на промислах понад мільярд кубометрів. Таким чином, отримані результати стануть важливою частиною виконання «Чорноморнафтогазом» програми по триразового збільшення річного видобутку природного газу - з 1 млрд кубометрів у 2011 році до 3 млрд в 2015 році.

 
Коментарі (0)