ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Чорноморнафтогаз»:закачування випереджає графіки

«Чорноморнафтогаз»:закачування випереджає графіки

«Чорноморнафтогаз» продовжує закачку природного газу в Глібовське підземне сховище (ПСГ) в рамках підготовки до осінньо-зимового сезону 2012-2013.

Фахівці Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» продовжують закачку природного газу в Глібовське підземне сховище (ПСГ) в рамках підготовки до осінньо-зимового сезону 2012-2013.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі АТ «Чорноморнафтогаз».

Робота ведеться з випередженням графіка. Так, з початку циклу закачування в кінці квітня активний обсяг газу в ПСГ збільшився на 118 млн куб.метрів і перевищив 600 млн куб.м. За два місяці в сховище надійшло більше третини від запланованих у цьому році до закачування обсягів природного газу.

Нагадаємо, що в сезоні 2011-2012 з Глібовського підземного сховища відібрали понад 270 мільйонів кубометрів природного газу. Загальне споживання блакитного палива в Криму з листопада по березень склало більше 1,3 млн куб.м. У лютому зафіксували кілька історичних максимумів добового споживання - до 12,76 млн куб.м. природного газу. Всі об'єкти газотранспортної системи Криму працювали в штатному режимі і надійно забезпечували споживачів природним газом.

В осінньо-зимовий сезон, коли споживання природного газу в Криму зростає в 2-5 разів, блакитне паливо подається споживачам з трьох джерел: ДК «Укртрансгаз», Глібівське підземне сховище і родовища «Чорноморнафтогазу» в Чорному, Азовському морях та в сухопутної частини Криму . В цей час Глібівське підземне сховище працює на відбір газу в ГТС, в інше, коли споживання падає, на закачку.

 
Коментарі (0)