ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВлада констатувала «газову» незалежність від Росії

Влада констатувала «газову» незалежність від Росії

Президент вважає, що газовій монополії РФ був нанесений серйозний удар – Росія більше не може шантажувати Україну і Європу «блакитним» паливом.

Час, коли Росія шантажувала Україну і всю Європу газовим вентилем, минув. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час розширеного засідання уряду.

«Забезпечення країни енергоносіями в зимовий період - важливе тактичне завдання, яке ми реалізуємо в рамках стратегії на зменшення залежності від Росії. І хороші результати тут вже очевидні. Ми довели це взимку минулого року, коли нас намагалися поставити на коліна, а замість цього зазнали серйозний економічний удар по російському газовому монополісту. Часи, коли Росія шантажувала не тільки Україну, а й всю Європу вентилем, ці часи вже минули», - заявив пан Порошенко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна сподівається врятувати опалювальний сезон кредитними коштами. Зокрема, наприкінці вересня ЄБРР розгляне можливість надання Києву позики на купівлю газу. Також Кабмін очікує отримати допомогу ще й від інших фінустанов.
 
Коментарі (0)