ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальне підприємство на Київщині спіймали на розкраданні держкоштів

Комунальне підприємство на Київщині спіймали на розкраданні держкоштів

На одному з комунальних підприємств у Київській області виявили фінансові порушення на близько 1,5 млн грн. Зокрема, підприємство зайво отримало субвенції на суму майже 1,3 млн грн.

За результатами проведеної ревізії КП «Переяслав-Хмельницьктепломережа» виявлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни, що призвели до втрат, на загальну суму майже 1,5 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Як йдеться у повідомленні, підприємство недоотримало доходів на понад 116 тис. грн. через неправильно розраховану суму орендної плати, списання дебіторської заборгованості без ужиття заходів претензійно-позовного характеру та заниження вартості послуг із теплопостачання для суб’єктів господарювання.

Зазначається, КП «Переяслав-Хмельницьктепломережа» зайво отримало субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію на суму майже 1,3 млн грн через завищення своїх фактичних витрат і заниження доходу, отриманого від населення за послуги з теплопостачання.

В ході перевірки, фінансові інспектори також виявили зайве нарахування та виплату заробітної плати на суму понад 156 тис. грн через неправильно встановлені доплати за розширення зони обслуговування, неправильно розраховану суму відпускних, зайво виплачену премію та проведення повних витрат на оплату праці під час невиконання працівником робіт або за невідпрацьований час. На незаконно виплачену заробітну плату були зайво нараховані та сплачені соціальні внески на суму 55 тис. грн.

Нагадаємо, у МВС заявили, що близько 280 мільйонів гривень розікрали чиновники однієї з енергокомпаній. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади.

 
Коментарі (0)