ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЦіна газу з 1 січня стане ринковою

Ціна газу з 1 січня стане ринковою

З 1 січня 2020 на Україні зміниться формула розрахунку ціни газу для населення

 

З 1 січня 2020 на Україні зміниться формула розрахунку ціни газу для населення. Про це сказав Максим Рабинович, директор ТОВ "Газопостачальна компанія" НАК "Нафтогаз України", під час Української газового форуму, повідомляє РБК-Україна.

Як зазначив Рабинович, зараз "Нафтогаз" не визначає ціну газу для населення, а тільки вибирає з чотирьох показників, який з них менше.

"Як буде з січня. Ціна буде ринковою. Вона визначається як середнє арифметичне за ціною для промисловості. В промисловості у нас абсолютно ринкові ціни", - сказав він.

За його словами, так написано в законі, який з 1 січня скасовує спеціальні зобов'язання "Нафтогазу" (ПСО).

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів 5 червня прийняв постанову №485, яке вводить нову формулу для розрахунків ціни газу для населення. Ціною газу по ПСО повинна бути найнижча ціна серед чотирьох показників: ціни для комерційних споживачів за минулий місяць, середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі і ціни за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року.

Відповідно до постанови уряду "Нафтогаз" вже істотно знизив ціну на газ для населення в червні, липні, серпні і вересні.

 

 
Коментарі (0)